top of page

module 2

 

In module 2 van de lesserie 'Indringend Fotograferen' wordt nader ingegaan op de vraag hoe je al je kennis over fotografie kunt inzetten voor indringende opnames: wil je dat het model natuurlijk belicht overkomt? Zoals hij/zij nu eenmaal is? Of wil je een meer geflatteerd beeld maken waarbij het ‘beste’ van het model naar voren komt? Zoals hij/zij op z’n mooist is? Of wil je juist een bepaald effect nastreven waarbij impact een belangrijke rol speelt? Zoals hij/zij nu juist typisch is? Is dit alles een kwestie van fototechniek of van mensenkennis? Of van beide?

Voor wie?

[Enigszins] gevorderde fotografen die zich meer willen toeleggen op portretfotografie en daarbij de oppervlakte voorbij willen gaan. Behoudens diepere kennis van de fotografie, streeft deze cursus naar meer inzicht in het creatieve proces en krachtiger relatie met het model.

 

Benodigdheden

Het bezit van een spiegelreflexcamera wordt verondersteld (het leermateriaal verwijst vooral naar Nikon en Canon camera's); over de aanschaf van (belichtings)materialen voor de studio wordt in de cursus advies gegeven.  

 

Basiskennis

Mensgerichtheid is noodzakelijk. Er wordt aangesloten bij de foto-technische knowhow op het niveau van module 1. De voor portret- fotografie benodigde fototechnische kennis wordt in de cursus in context van handelen bijgebracht.

 

Opzet van de cursus

Er wordt altijd gewerkt in kleine groepen van niet meer dan vier deelnemers, op lokatie Hoevelaken (bij Amersfoort). Ook is een één-op-één begeleiding mogelijk op maat (neem hiervoor contact op). De studiehandleiding is bij de cursusprijs inbegrepen. De deelnemers volgen minimaal 5 bijeenkomsten van 2 uur. Daarna volgt individueel advies: afsluiten van de cursus of een vervolg in verdere verdieping van module 2 ofwel een overstap op module 3 of 4. Zie in mijn blog op deze site voor actuele prijzen.

bottom of page