top of page

module 1

 

Deze module is de meest fototechnische van de vier modules die horen bij de cursus Indringende fotografie. Het geeft de kennisbasis waarop (portret)fotografie kan uitgroeien tot een serieuze aanpak van bijvoorbeeld de wijze waarop de ander indringend en zelfs intiem in beeld gebracht kan worden.

Voor wie?

Beginners die hun spiegelreflex- of systeemcamera ook succesrijk op de Manual-stand willen gaan gebruiken en eventueel voor hun (portret)foto's thuis een bescheiden (niet-permanente)studio willen opzetten.   

 

Benodigdheden

Het bezit van een eigen spiegelreflex- of systeemcamera wordt verondersteld (leermateriaal verwijst vooral naar Nikon en Canon camera's); over de aanschaf van materialen voor de studio wordt in de cursus advies gegeven.  

 

Basiskennis

Mensgerichtheid is belangrijker dan foto-technische knowhow. De voor (portret)fotografie benodigde fototechnische kennis wordt in de cursus in context van handelen bijgebracht (leren door te doen).

 

Opzet van de cursus

Er wordt gewerkt in kleine groepen van 4 - 6 deelnemers op lokatie Bergen (NH) of Hoevelaken (bij Amersfoort). De cursus in Bergen wordt verzorgd in samenwerking met Willeke Alkema Fotografie. In Hoevelaken is het ook mogelijk een op maat één-op-één cursus te volgen.

De studiehandleiding is bij de cursusprijs inbegrepen. De deelnemers volgen minimaal 5 bijeenkomsten van 2 uur. Daarna volgt individueel advies: afsluiten van de cursus of een vervolg in verdere verdieping van module 1 ofwel een overstap op module 2. Zie in mijn blog op deze site voor actuele prijzen.

bottom of page