De Bergense Fototuin

Willeke is een enthousiast fotografe. Zij blinkt uit in het maken van mooie ingetogen portretten van markante persoonlijkheden. Kijk maar eens naar de portretten in haar digitale portfolio op haar website www.willekealkemafotografie.com. Uit haar werk blijkt dat zij sterk is in wat nog belangrijker is dan de fototechnische aspecten: de communicatie. Overduidelijk in vrijwel al haar foto's is dat zij 'iets heeft' met haar modellen. Wij ontmoeten elkaar vaak in Bergen (haar woonplaats) of in Hoevelaken (mijn woonplaats), en iedere keer hebben wij elkaar eindeloos veel te zeggen en te laten zien met betrekking tot onze fotografie. Het is haast een natuurlijke ontwikkeling dat wij met elkaar gaan samenwerken en een eerste blijk daarvan is een gezamenlijke cursus (onder de naam De Bergense Fototuin) voor beginnende fotografen. Deze vindt plaats in Willeke's bescheiden fotostudio in het tuinhuis achter in de tuin van haar woning in Bergen. Het is een unieke cursus waarin wij beiden aanwezig zijn en waarin wij ieder onze specifieke aandachtsvelden kunnen inzetten. De cursus start half oktober 2017. De bijeenkomsten vinden om de 14 dagen plaats, zodat er voldoende ruimte is voor de deelnemers om thuisopdrachten te kunnen uitvoeren. Op het moment van schrijven is de cursus al half vol, er is nog ruimte voor maximaal 3 deelnemers. Zie onder het label 'cursussen' op mijn website voor meer informatie. Het is uitdrukkelijk de bedoeling ons enthousiasme voor fotografie over te brengen op de cursisten en hen uit te dagen tot het opzetten van een eigen portfolio. Om die reden geven wij elke deelnemer de meest aansprekende foto die hij of zij in cursusverband heeft gemaakt, mee in afdruk op groot formaat fine art papier. Het begin is er dan...

Woon je in het midden van Nederland, dan is het natuurlijk ook mogelijk om je aan te melden voor een cursus in Hoevelaken (regio Amersfoort).


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.